Kvalita

Nejvýživnější rostlinky, jsou zdravé rostlinky. Aby rostlinky mohly být zdravé, potřebují zdravou humózní půdu, čisté ovzduší, ideálně zálivku dešťovou vodou a rozumnou míru slunce. A důležitý je i záměr pěstování, rostlinky to vycítí a "víra tvá tě uzdraví".


Konvenční (dnes klasické) zemědělství z tohoto nenabízí nic! Produkují nezdravé, slabé rostlinky bez živin, ty pak musejí chemicky ošetřovat...Navíc se tam zpravidla vše děje jen se záměrem zisku a tomu i odpovídá bezohledné zacházení a tím další ztráta už tak žalostných živin.

Bio zemědělství (popř. pěstované podle zásad ekologického zemědělství), pokud je děláno s poctivým záměrem, je na tom už o poznání lépe a když je bráno od místních pěstitelů, tak je často i velmi dobrá cena.

Ale organické pěstování nebo když sníte doma vypěstované rajčátko (bez chemie), to je úplně jiný zážitek a ty chutě :)). Navíc, prací na zahradě pro své zdraví uděláte opět dobrou službu.


Pokud je dlouhodobě váš zdroj konvenční zemědělství, riskuje otravu chemií, která se projeví často až za dlouhou řádku let. Ale dá se to docela řešit - odšťavňováním. Rostlinky se před působením chemie brání ukládáním ji do vlákniny a ta se odšťavěním oddělí. Což má další skvělý účinek. Konvenční zelenina a ovoce mají v sobě minimum živin, ale tím, že oddělíme vlákninu, jsme schopni sníst daleko více a tím získat i více živin. Jen pozor na přehršel energie :)


Ale kdo dnes máme zdravou půdu, čistou dešťovku a ovzduší? A dostatek zdravého jídla i v zimě...

Řešit se to dá komplexními přírodními "doplňky", je důležité aby byly celistvé. Separované látky nepomáhají, pro svoji funkčnost musí z těla krást to, o co sami byly okradené. Opět rád poradím s výběrem.