Kombinování
Každý druh plodu vypadá, voní a chutná jinak, ale především obsahuje jiné druhy enzymů, těch co pomáhají s trávením. Ty pracují svým vlastním způsobem.
A tak když smícháme příliš mnoho základních jídel - hlavně sacharidové jídlo s tučným (ovoce s oříšky...), tak ať už je to chutné sebe víc, jen se tou kombinací zmate chuťový systém těla, které pak neví, jestli tráví cukr či tuk. A tak často nastane kvašení, nafouklé bolavé břicho, větry a drahá stolice.
O to horší situace nastane v momentě, kdy sníme průmyslově zpracované jídlo a úplně nejhorší situace je, pokud je navíc obohaceno (otráveno) různými konzervanty, barvivy, dochucovadly a další chemií...to pak už chudák tělo vůbec netuší, co ve skutečnosti jí... :(
Příroda v každém plodu namíchala již vše potřebné a tak nemusíme nad ničím dále spekulovat - stačí matku Přírodu respektovat a s vděčností přijímat její dary tak, jak nám je ve své dokonalosti připravila.
Trocha inspirace v přírodní kuchařce ve verzi dvacátého prvního století :)
Ze začátku možná přijde „nudné“ jíst skutečnou plnohodnotnou stravu , ale uvědomme si, že strava tu není pro zábavu, ale pro výživu našeho těla - božího chrámu.
Také může brzo přijít pocit „prázdného“ žaludku, což je potvrzení toho, jak se to snadno tráví :). Ale to je také o zvyku. Je dobré se naučit rozeznávat chuť (závislost na nezdravém) od hladu.