Kombinování

Každý druh plodu vypadá, voní a chutná jinak, ale především obsahuje jiné druhy enzymů, těch co pomáhají s trávením. Ty pracují svým vlastním způsobem. A tak když sníme např. jablko s mrkví, tak ať už je to chutné sebe víc, jen se tou kombinací obelhává chuťový systém těla, které pak neví, jestli má trávit to či ono. A tak často nastane kvašení, nafouklé bolavé břicho, větry a drahá stolice.

Příroda v každém plodu namíchala již vše potřebné a tak nemusíme nad ničím dále spekulovat - stačí matku Přírodu respektovat a s vděčností přijímat její dary, tak jak nám je ve své dokonalosti připravila.


Trocha inspirace v přírodní kuchařce ve verzi dvacátého prvního století :)


Ze začátku možná přijde "nudné" jíst najednou jen jeden druh, ale uvědomme si, že výživa tu není pro zábavu, ale pro výživu našeho těla - božího chrámu.

Také může brzo přijít pocit "prázdného" žaludku, což je potvrzení toho, jak se to snadno tráví :). Ale to je také o zvyku. Je dobré se naučit rozeznávat chuť (závislost na nezdravém) od hladu.