Kombinování

Každý druh plodu vypadá, voní a chutná jinak, ale především obsahuje jiné druhy enzymů, těch co pomáhají s trávením. Ty pracují svým vlastním způsobem. A tak když smícháme příliš mnoho základních jídel, tak ať už je to chutné sebe víc, jen se tou kombinací zmate chuťový systém těla, které pak neví, jestli tráví to či ono. A tak často nastane kvašení, nafouklé bolavé břicho, větry a drahá stolice.

O to horší situace nastane v momentě, kdy sníme průmyslově zpracované jídlo a úplně nejhorší situace je, pokud je navíc obohaceno (otráveno) různými konzervanty, barvivy, dochucovadly a další chemií...to pak už chudák tělo vůbec netuší, co ve skutečnosti jí... :(


Příroda v každém plodu namíchala již vše potřebné a tak nemusíme nad ničím dále spekulovat - stačí matku Přírodu respektovat a s vděčností přijímat její dary tak, jak nám je ve své dokonalosti připravila.


Trocha inspirace v přírodní kuchařce ve verzi dvacátého prvního století :)


Ze začátku možná přijde „nudné“ jíst skutečnou stravu , ale uvědomme si, že výživa tu není pro zábavu, ale pro výživu našeho těla - božího chrámu.

Také může brzo přijít pocit „prázdného“ žaludku, což je potvrzení toho, jak se to snadno tráví :). Ale to je také o zvyku. Je dobré se naučit rozeznávat chuť (závislost na nezdravém) od hladu.