Úvodní stránka‎ > ‎Trávení‎ > ‎

Časy trávení

Jak už bylo řečeno, není dobré v žaludku míchat více věcí najednou a také je dobré se před každým jídlem do plna napít
Proto je vhodné dodržovat časy trávení. Jsou jen orientační, každý jedinec má jedinečné tělo a tak je dobré se naučit vnímat své tělo. Také záleží na zralosti a množství stravy.

Čistá voda o pokojové teplotě se vstřebá do patnácti minut, osmotická do pěti minut.
Ovoce se tráví do hodiny, ovocné šťávy do půl hodiny.
Zelenina až dvě hodiny a šťávy hodinu.
Šťávy z travin až dvě hodiny.
Oživené ořechy a semínka až tři hodiny.
Nevhodné kombinace, maso a vařená strava se tělo může pokoušet trávit půl dne i více...

Smyslem vyživování těla je jíst v tu dobu, kdy si samo tělo řekne. Jen je potřeba se ho naučit správně poslouchat.
Konec konců si taky neurčujete např., jak Vám rostou vlasy, ale důvěřuje tělu, že ono to ví a jedná, jak nejlépe umí za daných okolností.

A pokud si říkáte, že po jablku umřete hlady, než bude další jídlo, tak prostě snězte těch jablek tolik, abyste se zasytili ^_^.


Další věcí je tvorba růstového hormonu, který neslouží jen k růstu, ale i k potřebné regeneraci.
Tvoří se přibližně hodinu po usnutí a pouze za podmínky, že už nic netrávíme. A proto si dáme poslední jídlo tak, abychom šli spát s "prázdným žaludkem".